Koiran pihakäytös puhuttaa paljon niin koirallisia kuin koirattomia ihmisiä. Koirat saattavat hyökkäillä haukkumaan ohikulkijoille ja pelästyttää tiellä kulkijat pahan päiväisesti. Mökkipihoilla vapaana liikkuva koira saattaa ottaa hatkat ja lähteä tutkimaan naapurustoa. Mitä asioita koulutuksessa on hyvä huomioida, kun koiran pihakäyttäytymistä lähdetään harjoittelemaan? Lue kouluttajan vinkit pihakäytöksen harjoitteluun.
Eikö yksinolo suju? Onko koirallasi eroahdistusta. Tästä artikkelista saat kouluttajan 10 vinkkiä yksinolon harjoitteluun.
Eikö yksinolon harjoittelu suju? Nämä ovat 10 tyypillistä virhettä koiran yksinolon koulutuksessa tai eroahdistuneen koiran hoidossa.
Ilmoittiko naapuri, että koirasi ulvoo tai haukkuu yksinollessaan? Onko yksinolon jäljiltä koti saanut uutta sisustusta tai onko koira tehnyt tarpeet yksinolo aikana, vaikka koira onkin sisäsiisti? Koiran oireet voivat kieliä eroahdistuksesta tai jostain muusta yksinolo-ongelmasta, johon on tärkeää puuttua oikein keinoin. Tässä artikkelissa paneudumme eroahdistukseen ja yksinolo-ongelmiin, jotta ymmärrät koirasi käyttäytymistä ja osaat auttaa koiraasi mahdollisimman hyvin turvalliseen yksinoloon.
Koira hyökkäsi toisen koiran kimppuun. Koira raateli omistajan. Koira puri pyöräilijää. Mikä saa koiran hyökkäämään? Tässä artikkelissa käydään läpi syitä koiran aggressiivisen käyttäytymisen ja hyökkäyksiin johtavien syiden taustalla.
Kun koiran ei toivottua käyttäytymistä yritetään muuttaa haluttuun suuntaan, saattaa omistajasta tuntua, että vaikka mitä yrittäisi käyttäytyminen ei muutu kuin ehkä hetkellisesti. Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi koulutus yleensä epäonnistuu ja miksi kokeilemasi keinot eivät toimi.
Kohti tuijotus, ehkä heittäytyminen maahan. Alkaa rähinä. Ei ehkä oman koirasi osalta, mutta vastapuolen. Koirien tuijottaminen on epäkohtelias ele, johon omistajan tulisi puuttua. Miksi koirien ei tule antaa tuijottaa toisia koiria ja miksi se eskaloi tilanteet helposti rähinään?
Kun haasteet koiran kanssa häiritsevät arkea, on silloin tärkeää uskaltaa pyytää apua. Asiakkaamme, eläinalalla työskentelevä Kati kertoo teille haasteistaan koiransa kanssa. Teksti on tarkoitettu myös vertaistueksi koiran käyttäytymisen haasteiden kanssa painivien koirien omistajille.
Onko koirallasi haasteita toisten koirien ohittamisessa? Rähistäänkö remmissä? Viekö haastavat koirakohtaamiset ilon lenkkeilystä? Tästä artikkelista saat 10 vinkkiä ohitusongelmiin.
Monelle koirankouluttajalta avun hakeminen on suuri kynnys. Moni omistaja kokee epäonnistuneensa koiransa koulutuksessa, mikäli koiralla esiintyy ei toivottua käyttäytymistä eikä siihen ole itse löydetty ratkaisua. Ei tarvitse olla ongelmakoirakouluttaja omistaakseen koiran. Siksipä haasteiden ilmetessä on tärkeää kääntyä henkilön puoleen, jolta voit pyytää apua. Mutta mitä kouluttaja tekee ja mitä koulutuksessa tapahtuu? Tässä artikkelissa pureudutaan siihen, mitä käyttäytymisklinikallamme tapahtuu.
Onko sinun koirallasi jokin käyttäytyminen, johon toivot muutosta? Olet ehkä kysynyt neuvoa kasvattajalta, koiraihmisiltä tai etsinyt tietoa netistä saamatta apua. Erilaiset koirien käyttäytymisongelmat hankaloittavat koiran ja omistajan yhteiseloa. Ilo ja nautinto, joka koiran omistamisesta pitäisi syntyä saattaa kadota, jos koiran käyttäytymisongelmien kanssa joudutaan painimaan päivittäin. Usein koiran koulutus epäonnistuu kahdesta syystä. Lue niistä lisää tästä artikkelista.
Koirien eroahdistus on ollut paljon esillä some keskusteluissa. Koin tarpeeksi nostaa asian esille ja saada omistajia pohtimaan kyseistä käyttäytymisongelmaa varsinkin, jos koirasi kärsii eroahdistuksesta. Monet koiranomistajat etsivät eroahdistuksen hoitoon pikaratkaisuja. Onko niitä, ja toimivatko ne?