Remmikäytösongelmat ovat yleisin koirien käytösongelma ja sen takia myös yleisin syy kouluttajalle hakeutumiseen. Hihnassa vetäminen on yhtälailla opetettu käytös kuin vetämättä käveleminen. Nopeaa ratkaisua etsiville tiedoksi: oikopolkua ei ole. Mikäli haluat opettaa koirallesi hienot hihnakäytöstavat, aloita koulutus jo tänään. Tässä artikkelissa perehdytään hihnassa vetämisen haasteisiin.
Koirankoulutus on ollut murros vaiheessa jo viimeisen 10-vuotta. Koirien käytöksestä, oppimiskyvystä ja kognitiosta tiedetään yhä enemmän ja tutkimuksia tehdään paljon ympäri maailmaa. Koirankoulutus on kehittynyt viimeisen vuosisadan aikana. Nyt on aika kuitenkin suunnata katseet tulevaan ja pohtia sitä mitä on tapahtumassa.
”Olen tainnut epäonnistua koirani koulutuksessa, enkä tiedä mitä tehdä.” Tämän lause on hyvin tyypillinen, kun omistaja hakeutuu Dogion käyttäytymisklinikalle. Koirien käytösongelmat ovat hyvin yleisiä...
Koirilla, niin kuin muillakin nisäkkäillä on samat seitsemän perustunnetta: pelko, aggressio, suru, ilo, hoiva, seksuaalinen halu ja leikkisyys. Ne kokevat myös todennäköisesti muita perustunteiden kaltaisia tuntemuksia, kuten nälkää, janoa ja sairauden tunnetta.
Koiranpennun sosiaalistumiskausi on 2-7 viikon iässä, jonka jälkeen se vähitellen hiipuu. Se mitä koira tuona aikana kokee ja oppii, ovat sille tuttuja asioita myös vanhemmalla iällä.
Koiranomistajilla on monesti se harhaluulo, että metsässä ja maaseudulla koiria voi pitää kytkemättöminä ilman valvontaa. Metsästyslain mukaan koiraa ei kuitenkaan saa pitää irti toisen alueella ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa.
Niin yllättävältä kuin ehkä kuulostaa, hyvinkin erinäköisten koirarotujen geneettiset erot ovat käytännössä olemattomat. Tutkijoiden on lähes mahdotonta erottaa eri rodut pelkän DNA:n perusteella.
Koiran alkuperää on viime vuosikymmenen ajan tutkittu paljon, mutta vieläkin on epäselvää, miten tarkalleen ottaen ja miksi koira on kehittynyt nykyiseen muotoonsa.