Dogio Logo Mobile
Koirani ei osaa kävellä hihnassa

Koirani ei osaa kävellä hihnassa

Remmikäytösongelmat ovat yleisin koirien käytösongelma ja sen takia myös yleisin syy ongelmakoirakouluttajalle hakeutumiseen. Remmikäytösongelmat voidaan jakaa kahteen eri ryhmään: Remmissä vetämiseen ja kohtaamisongelmiin. Ongelmat remmikäyttäytymisessä hankaloittaa lenkkeilyä ja tekee siitä usein epämiellyttävää. Tästä seurauksena on usein se, että koiraa ei viedä enää niin usein lenkille tai lenkit ovat lyhyitä, jolloin koira ei välttämättä saa riittävästi liikuntaa. Jo lenkille lähteminen ärsyttää vaikka koiran kanssa lenkkeilyn tulisi olla molemmille miellyttävää.

Etsitkö nopeaa ratkaisua?

Ei ole nopeaa tapaa opettaa koiraa kävelemään hihnassa. Nopeaa ratkaisua etsiville tiedoksi, oikopolkua ei ole. Jos sinulla on koira, jonka remmissä kävelemisen taito on tullut itsestään, olet onnekas. Toiset koirat vain vaativat enemmän koulutusta kuin toiset.

Hihnassa vetäminen on yhtälailla opetettu käytös kuin vetämättä käveleminen. Hihna kireällä käveleminen on ollut koiran mielestä jollain tapaa palkitsevaa, joten se toistaa käytöstä joka tuottaa sille jotain mieluisaa. Koira oppii jokaisella lenkillä. Jos koira saa ainoastaan palautetta vetäessään hihnassa, se tekee niin.

Onko omistaja vain remminjatke ja hidaste

Hihnassa kävely ongelmat johtuvat lähes poikkeuksetta siitä, että koira on kiinnostuneempi ympäristöstä kuin omistajasta. Jos koira olisi kiinnostunut siitä kenen kanssa se on liikkeellä, sillä tuskin olisi tarvetta kiristää hihnaa.

Kun aloitat koulutuksen, mieti mitä haluat koirasi tekevän sen sijaan, että mietit mitä ET halua. Ensisijaisesti halutaan jokin käytös pois. Jos et tiedä mitä koirasi pitäisi tehdä vetämisen sijaan, ei koirakaan tiedä.

Kun koiralle lähdetään opettamaan remmissäkävelytaitoa, remmi poistetaan. Jos halutaan opettaa koira kävelemään vetämättä remmissä, on sille opetettava haluttu käytös, eli käveleminen sellaisella etäisyydellä, ettei remmi pääse kiristymään ja reagoimaan halutulla tavalla, jos remmi sattuu kiristymään. Tavoitteena on, että koiran kulkeminen näyttää samanlaiselta sekä ilman hihnaa että hihnan kanssa. Aloita siis harjoittelu sisältä.