Kysyimme koiranomistajilta, minkälaista etikettiä koiranomistajan tulisi noudattaa? Kokosimme yhteen koiranomistajien näkemykset hyvästä koiranomistajan etiketistä.
Erityisesti keväällä monet käytösongelmat nousevat pintaan. Yksi suurimmista syistä tälle nousulle on se, että viime keväiset ja kesän pennut alkavat päästä murrosikään. Uhmaako koira? Miksi kaikki opitut taidot katoavat ja minne katosi se kiltti pentu? Murrosikä on omistajalle haastavaa aikaa, mutta niin se on myös koiralle. Mitä pitää huomioida murrosikäisen koiran kanssa.
Koirat saattavat puolustaa itselleen tärkeäksi kokemiaan asioita niin toisilta koirilta, muilta lemmikeiltä kuin ihmisiltäkin. Usein sanotaan, että koira ei pure ruokkivaa kättä. Onko näin? Mistä resurssiaggressiivisuus johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa?
Mitä yhteistä on ahdistuneilla, pelokkailla, turhautuneilla, yli-innokkailla, kiihtyneillä ja reaktiivisilla koirilla?
FBT -koulutusmenetelmä on nimenomaan suunnattu koirien käyttäytymisongelmien muuttamiseen. Kun haluat selvittää koirasi käyttäytymisen taustalla olevan syyn ja sitä ylläpitävät vahvisteet, pystyt hyödyntämään niitä koirasi koulutuksessa ja tekemään koulutuksesta tehokkaampaa. Lue kattava artikkelimme FBT -menetelmästä.
Koira ongelmia siedetään pitkään. Viikkoja, kuukausia ja jopa vuosia. Koiran kanssa elämisen tulisi olla mutkatonta, helppoa ja mukavaa. Sitä vartenhan olet lemmikin hankkinut, että se toisi sinulle iloa. Kun koiran omistaminen tuntuu haastavalta, on aika kääntyä kouluttajan puoleen. Ongelman ei tarvitse olla iso. Jos tunnet, että tarvitset apua koirasi kanssa, sinun tarvitsee vain rohkaistua ja kääntyä kouluttajan puoleen.
Pentutestin tavoitteena on auttaa kasvattajaa ja pennunostajaa löytämään jokaiselle pennulle sopiva koti. Yksilövalintaa tehtäessä tulee ottaa huomioon pennun luonteenpiirteet ja tulevan perheen toiveet, osaaminen ja aktiivisuus. Kun oikean luonteinen koira pääsee oikeaan kotiin, voidaan näin ennaltaehkäistä erilaisten käytösongelmien syntymistä ja pitää huoli, että arki koiran kanssa sujuu mahdollisimman vaivattomasti. Mutta mitä pentutestissä tehdään ja mitä apua siitä on kasvattajalle?
Koiran kouluttajalle hakeutuminen on yksi haastavimmista asioista. Monellakin tapaa. Epäonnistumisen tunne koiran kouluttamisessa on päällimmäisiä fiiliksiä ja kun kouluttajan apua on vihdoin päätetty hakea, tuntuu yhteydentotto hankalalta. Myös kouluttajavalikoima on laaja, joten mistä tunnistaa hyvän kouluttajan?
Vuodenvaihde on monelle koiralle normaali juhlapyhä, mutta toisille se voi olla vuoden kamalin päivä. Ilotulitteiden aiheuttama äänipelko on yksi yleisimmistä äänipeloista koirilla. Miten koiran oloa voi helpottaa uudenvuoden paukkeen yli vai voiko ääniarkuutta hoitaa?
Kun koiran hankintaa suunnittelee, on hyvä tiedostaa että koiran hankintahinta on pieni kulu verrattuna siihen, mitä koirasi sinulle loppujen lopuksi tulee maksamaan. Voiko kaikkea kuitenkaan mitata rahassa?
Netissä paljon koira-aiheisia sivustoja selaillessani huomaan, että ihmiset kysyvät usein apua koiransa koulutukseen erilaisilta nettien keskustelupalstoilta tai Facebook ryhmistä. En näe tätä millään tavalla huonona asiana, päinvastoin. Avun hakeminen on järkevää ja hienoa, että omistaja haluaa etsiä ratkaisuja koiran koulutukseen, jos omat taidot ovat puutteelliset. Mutta mistä kannattaa lähteä etsimään apua koiran käyttäytymisongelmiin? Mistä saat oikeanlaista tietoa ja mistä saat parhaimman avun?
Remmissä vetäminen on hyvin yleinen koirien käytösongelma. Kun seuraa ulkona lenkkeileviä koiria, huomaan hyvin usein koiran menevän eteenpäin etukenossa… ja omistajan tulevan perässä takakenossa. Tuolloin tietty pysyy matkanteko tasapainossa.
Mutta miksi koira vetää? Eikö se tunnu koirasta epämiellyttävältä?