Dogio Logo

Sara Peronmaa

Eläintenkouluttaja

Sara Peronmaa

Sara Peronmaa

Eläintenkouluttaja

Olen erikoistunut remmikäyttäytymisen haasteisiin ja reaktiivisuuteen. Työlläni pyrin auttamaan ihmisiä ja heidän koiriaan, jotta yhteinen elämä olisi mahdollisimman antoisaa ja helppoa. Koulutukseni ja neuvoni ovat ymmärrettäviä kaikille, olipa kyseessä kokenut koiranomistaja tai vasta-alkaja.

Tausta

Kiinnostukseni koirien kouluttamiseen heräsi, kun lapsuuden kotiin muutti koiranpentu. Pentu oli nopea oppimaan erilaisia temppuja, mutta myös hieman resurssiaggressiivinen. Hankittuani ensimmäisen koirani, aloin perehtyä syvällisemmin koirien kouluttamiseen.
Olen kouluttanut koirilleni hajuerottelua, sekä jälkeä, ja perehtynyt nenätyöskentelyyn syvällisemmin eri luentoja ja kirjallisuutta opiskellen. Sittemmin olen kohdannut monenlaisia tapauksia eläinsuojelutyön parissa. Olen valmistunut eläintenkouluttajaksi keväällä -23.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Erityisiä kiinnostukseni kohteita ovat ensisijaisesti arjen haasteiden ratkaisut; remmikäytös, koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi, stressin vaikutus käytökseen, sekä reaktiivisuus. Koirien kanssa työskennellessäni olen oppinut soveltamaan erilaisia koulutusmenetelmiä. Hankin aktiivisesti lisää tietoa laajentaakseni osaamistani.

Tavoitteeni kouluttajana

Tavoitteeni on löytää ratkaisuja, joissa sekä koiran että ihmisten hyvinvointi paranisi toimivan arjen myötä. Pyrin aina tarjoamaan koulutuksellani koirille motivoivan oppimisympäristön, jossa koiralla sekä omistajalla voi olla hauskaa. Näin luodaan luottamuksen ilmapiiri, joka auttaa eläintä oppimaan ja kehittymään mahdollisimman tehokkaasti. Pidän tärkeänä, että koulutukseni ja neuvoni ovat ymmärrettäviä kaikille, olipa kyseessä kokenut koiranomistaja tai vasta-alkaja.

Omat koirat

Kotoa löytyy sekarotuinen Tilda -koira, jonka kanssa on tullut harrastettua runsaasti nenätyöskentelyä, ja kokeiltu muitakin lajeja.

”Odotan innolla mahdollisuutta auttaa sinua ja lemmikkiäsi saavuttamaan uusia taitoja ja vahvistamaan suhdettanne!”