Dogio Logo

Jenni Saksio

Koirakouluttaja

Jenni Saksio

Jenni Saksio

Koirakouluttaja

Olen hihnakäytöksiin ja reaktiivisuuteen erikoistunut kouluttaja. Etsin ratkaisut koira-arjen haasteisiin yksilöllisesti räätälöidyin keinoin ja pyrin tekemään arjesta mielekästä kaikille osapuolille. Haasteet on tehty ratkaistaviksi.

Tausta

Olen koiraharrastaja ja pian valmistuva eläintenkouluttajaopiskelija Oulusta. Olen pitänyt harrastuslaji- sekä hihnakäytöskursseja ja yksityistunteja niin seuroille kuin yksityisille koirakouluille. Ammatiltani olen insinööri, joten ongelmien ratkaisu on arkipäivää silläkin puolella. Olen myös opiskellut biologiaa, johon sisältyivät opinnot eläinten käyttäytymisekologiasta. Uskon sen herättäneen mielenkiintoni eläinten oppimiseen ja käyttäytymiseen. Pyrin kehittämään osaamistani jatkuvasti, jotta saan työkalupakkiini monenlaisia työkaluja ongelmien ratkaisemiseksi.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Kiinnostuksen kohteita ovat koirien ongelmakäytökset koko laajuudessaan, erityisesti ympäristön ärsykkeisiin vahvasti reagoiminen (reaktiivisuus) ja stressikäyttäytyminen.

Tavoitteet kouluttajana

Tavoitteeni on saada koiran ja omistajan arki sujumaan, sekä luoda molemmille onnistumisen tunteita ja ahaa-elämyksiä. Haluan myös korostaa, että sinun ei koskaan tarvitse hävetä omaa koiraasi. Pyrkimyksenäni on ammatillisesti kehittyä koko ajan paremmaksi kouluttajaksi ja auttaa koirakoita, niin että omistajat saavat oikeasti avun haasteisiinsa.

Omat koirat

Omia koiria minulta löytyy tanskandoggi Diego, dobermanni Theea ja kleinspitz Fanni. Kaikkien kanssa harrastetaan tavoitteellisesti mm. tottelevaisuuslajeja.