Dogio Logo

Emmi Hakio

Koirien käyttäytymisen asiantuntija

Emmi Hakio

Emmi Hakio

Koirien käyttäytymisen asiantuntija

Olen auttanut tuhansia koiranomistajia ympäri Suomen erilaisissa koirien käyttäytymishaasteissa. Olen erikoistunut remmikäyttäytymisen haasteisiin, resurssiaggressiivisuuteen, pakko-oireiseen käyttäytymiseen ja neurologisiin haasteisiin. Pidän tärkeänä, että arkeen saadaan toimivuutta helppojen harjoitusten ja yksilöllisten tukitoimien avulla. Koulutuksen tavoitteena on kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva koira.

Tausta

Minusta piti tulla eläinlääkäri, mutta lukion jälkeinen välivuosi ennen opintoihin hakeutumista keskeytyi koirankouluttaja opintojen alettua. Ja tällä tiellä ollaan edelleen. Olen toiminut kouluttajana vuodesta 2008. Koirakouluttaja ei ole koskaan valmis, vaan tietotaitoa on päivitettävä jatkuvasti. Eläinten koulutustekniikan kurssit ja viimeisimpänä käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen opinnot (Tampereen Yliopisto, 2018) antavat monipuoliset valmiudet toimia asiantuntijatehtävissä koirien käyttäytymisen osalta. Kehitän osaamistani kansainvälisesti seuraamalla alan koulutuksia, seminaareja sekä tutkimuksia.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Parhainta kouluttajan työssä on tarjota apua ja tukea haastavaan koira-arkeen. Mahtavaa on ollut myös huomata, että apua haetaan jo pentuaikana, jotta ongelmia ei ennättäisi syntyäkään. Erityisosaamistani ovat remmikäyttäytymisen haasteet, koirien neurologiset haasteet ja pakko-oireinen käyttäytyminen, sekä resurssiaggressiivisuus. Pidän myös voimakoira -rotujen parissa työskentelystä.

Tavoitteeni kouluttajana

Koiran omistamisen tulisi olla mahdollisimman mutkatonta. Tavoitteena on, että koiranomistajat voisivat nauttia koiran omistamisesta. Tehtävänäni on toimia tulkkina koiran ja omistajan välillä, jotta omistaja oppisi ymmärtämään koiran käytöstä, sekä opettamaan koiralle asioita niin, että koirakin ymmärtää minkälaista käyttäytymistä siltä toivomme.

Kouluttajana lähestyn koiraa aina kokonaisuutena. Hyvinvoinnin kokonaisvaltainen huomioiminen ja laaja osaaminen eri koulutusmenetelmistä auttaa valitsemaan sopivat menetelmät kullekin yksilölle. Pyrin myös siihen, että koulutus on tehokasta ja tuloksellista, sekä käyttäytymisen muutos pysyvää. Tärkeänä koen omistajalle riittävän tuen tarjoamisen haastavaan koira-arkeen sekä helpot, arkeen soveltuvat ohjeistukset.

Omat koirat

Tällä hetkellä kotona on Novascotiannoutaja Brio, joka toimii avustajakoirana käyttäytymisklinikalla remmikäyttäytymisen haasteissa. Olen harrastanut aiemmin useita eri koiraharrastuslajeja. Minulla on ollut myös australiankelpieitä ja rottweiler.