Dogio Logo

Emilia Erola

Eläintenkouluttaja

Emilia Erola

Emilia Erola

Eläintenkouluttaja

Erityisosaamistani on koiran käsittely ja hoitotoimenpiteet, hihnakäyttäytyminen sekä arjen haasteet, kuten sisäsiisteys. Minulla on vuosien kokemus erityisesti riistaviettisten koirien parista.

Tausta

Hankin oman, kauan odotetun ensimmäisen koirani 18-vuotiaana ja sitä kautta hurahdin koiriin. Toinen koirani oli erittäin haastava ja kasvatti minua vuosien ajan koiralähtöisemmäksi omistajaksi. Opiskelin vuosia koiran koulutusta itsenäisesti, kunnes suorittaessani ammattimaisen koira-avusteisen toiminnan koulutusta, opettaja ympäri puhui minut tekemään samalla eläintenkouluttajan tutkinnon. Olen valmistunut eläintenkouluttajaksi vuonna 2022 sekä koirien ruokinta-asiantuntijaksi. Täydennän osaamistani erilaisten koulutusten kautta.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Erityisesti koirien lajityypillinen käyttäytyminen on suurin kiinnostuksen kohteeni. Koiran vietit voi valjastaa voimavaraksi ja löytää paljon yhteisiä ilon aiheita, vaikka koira ei sovikaan siihen muottiin, mitä koiralta monesti vaaditaan. Stressittömän käsittelyn toteuttaminen ja kouluttaminen on itselleni äärimäisen rakas aihe, kuten myös koirien tunteiden säätely.

Tavoitteeni kouluttajana

Arki luo pohjan kaikelle koiran kanssa tekemiselle. Arjessa pieneltäkin tuntuvat asiat voivat vaikuttaa, ja niihin haluan kouluttajana erityisesti kiinnittää huomiota. Tavoitteeni on auttaa omistajaa luomaan koiralle mahdollisimman hyvät lähtökohdat elämään, sekä tukea omistajaa niiden toteuttamisessa.

Omat koirat

Minulla on viisi koiraa, neljä sekarotuista ja yksi jämtlanninpystykorva. Vanhin koirani on kaltoinkohdeltu venäläinen kodinvaihtaja, jonka kanssa aloitettiin agility aikoinaan, mutta kummaltakaan ei löytynyt kilpailuviettiä, joten se jäi kotona harrasteluksi. Nuorempien riista- saalis- ja vahtiviettisten sekarotuisten kanssa olen harrastanut vetoa, verijälkeä, metsästystä sekä koira-avusteista toimintaa. Arjessa hyvänä opettajana toimii erityisherkkä koirani, joka tuo monenlaista haastetta arkeen impulsiivisella käyttäytymisellään. Jämtlanninpystykoiran kanssa tavoite on metsästää, sekä kouluttaa hänestä avustaja työkoirakseni nuorisotyöhön.