Dogio Logo

Anni Suovuori

Eläintenkouluttaja

Anni Suovuori

Anni Suovuori

Eläintenkouluttaja

Autan koira-arjen haasteissa etsimällä toimivat ratkaisut niin koiran kuin omistajan näkökulmasta. Kokemusta minulla on rescuekoirista, sekä autan mielelläni arjen haasteiden lisäksi erilaisissa koiraharrastuksissa.

Tausta

Olen lapsesta asti elänyt koirien kanssa. Lapsuudessa meillä oli sekarotuinen suomenpystykorva, jonka kanssa seikkailin sienimetsällä ja saatoin luottaa siihen, että koira kyllä tuo minut kotiin milloin mistäkin. Kiinnostuin koirahierojan työstä ja valmistuin koirahierojaksi. Minulla on ollut shelttejä, sekä kodinvaihtaja koiria, joiden haasteet saivat minut kiinnostumaan koirien käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot (-21, -22), sekä Fear Free -sertifikaatin. Toimin myös koirakouluyrittäjänä tarjoten kursseja arkitottelevaisuuteen ja erilaisiin koiraharrastuksiin.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Olen aina tykännyt ratkoa arjen haasteita ja keksiä ratkaisuja, joilla arjesta saadaan koiran kanssa mukavaa ja sujuvaa. Ilman toimivaa arkea, koiran kanssa elo voi olla todella raskasta. Kannustan mielelläni erilaisten koiraharrastusten pariin. Tärkeä asia, jota myös tuon esille paljon koulutuksissani yhteinen leikki koiran kanssa. Rakastan opettaa ihmisille, miten he voivat leikkiä yhdessä koiran kanssa ja käyttää leikkiä vahvisteena koulutuksessa. Samoin heittäytyminen ja hauskanpito koiran kanssa ovat minulle tärkeitä asioita.

Tavoitteeni kouluttajana

Haluan auttaa omistajia ymmärtämään koirien käyttäytymistä ja samalla muistuttaa, että täydellisyyttä ei tarvitse tavoitella, vaan nauttia yhteisestä matkasta. Kehitän osaamistani jatkuvasti ja tällä hetkellä työn alla on koirien ruokinnan opinnot. Tätä kautta toivottavasti voin jatkossa auttaa myös ruokinnan tuomien haasteiden parissa.

Omat koirat

Minulla on tällä hetkellä lyhytkarvainen hollanninpaimenkoira Riva, jonka kanssa harrastamme aktiivisesti noseworkia ja suojelua (IGP). Hollanninpaimenkoirat avasivatkin minulle taas uuden maailman rescueiden jälkeen. Perheeseeni kuuluu myös kaksi belgianpaimenkoira malinoisia.