Dogio LogoDogio Logo
Kouluttajan terveiset koiranomistajille

Kouluttajan terveiset koiranomistajille

Hei Sinä koiranomistaja.

Vietimme eilen valtakunnallista koiranpäivää. Tämän vuoden teemana oli: Kaikki erilaisia, kaikki yhtä rakkaita. Näinhän se juuri on. Jokaiselle omistajalle koira on rakas huolimatta siitä, mitä rotua tai roduttomuutta koira on, minkä kokoinen se on tai miten hyvin tai huonosti koira käyttäytyy. Kaikki on omanlaisia persooniaan. Ihania juuri sellaisina kuin ne ovat.

Ajatus tähän kirjoitukseen tuli eilen iltalenkillä, kun kävelin koirieni kanssa miettien seuraavan päivän asiakastapaamista. Nuori koira, joka oli purrut omistajiaan. Onneksi omistaja oli rohkea ja kääntyi ammattilaisen koirakouluttajan puoleen, kun omat taidot eivät enää riittäneet ongelman ratkaisemiseksi. Mielestäni avun pyytäminen ei ole merkki heikkoudesta vaan rohkeudesta myöntää itselleen, että tarvitsen apua. Moni koiranomistaja kamppailee koiran ei-toivottujen käyttäytymistapojen kanssa pitkään. Jotkut todella pitkään, jopa vuosia, vaikka apua olisi tarjolla.

Onko sinun koirallasi jokin käyttäytyminen, johon toivot muutosta?

Olet ehkä kysynyt neuvoa kasvattajalta, koiraihmisiltä tai etsinyt tietoa netistä. Hienoa, sinähän olet pyytänyt tai etsinyt apua. Huomaatko, haluat muutosta koirasi käyttäytymiseen. Koiran omistamisen tulisi olla mahdollisimman mutkatonta. Erilaiset koirien käyttäytymisongelmat hankaloittavat koiran ja omistajan yhteiseloa. Ilo ja nautinto, joka koiran omistamisesta pitäisi syntyä saattaa kadota, jos koiran käyttäytymisongelmien kanssa joudutaan painimaan päivittäin.

Usein koiran koulutus epäonnistuu kahdesta syystä:

1.Käyttämäsi menetelmät eivät ole kyseiselle yksilölle, kyseiseen ongelmaan sopivat

2.Taitoja ei malteta harjoitella riittävän pitkäjänteisesti

Moni koiran omistaja haluaisi varmasti, että löytäisi pikaratkaisun koiransa käyttäytymisongelmaan. Monet yritykset tarjoavat pikaratkaisuja tai apuvälineitä koiran koulutukseen. Kerron sinulle salaisuuden: niitä ei ole tai ne eivät toimi. Koiran koulutus on prosessi. Mikäli koira on oppinut jonkin ei-toivotun tavan käyttäytyä, sen poisopettaminen on huomattavasti haastavampaa kuin uuden taidon opettaminen. Me Dogscentillä emme tarjoa pikaratkaisuja. Me tarjoamme kokonaisvaltaista ratkaisua, jotta ongelma saadaan muutettua. Pysyvästi.

Jos haluat muutosta koirasi käyttäytymiseen, ota yhteyttä nyt ja varaa aika kouluttajalle.