Dogio Logo

Eroahdistus koiralla

Mitä opit kurssilla?

Eroahdistus ja muut yksinolo-ongelmat ovat hyvin tyypillisiä ongelmia, joiden vuoksi koiran kanssa hakeudutaan ammattilaisen apuun. Yksinolo-ongelmia esiintyy jopa 40% koirista. Tyypillisimpiä oireita ovat ääntely (ulvominen, haukkuminen, vinkuminen), omistajan perään pyrkiminen ja ulospääsyteihin kohdistuva tuhokäyttäytyminen tai omistajien tavaroiden tuhoaminen, sisälle tarpeiden tekeminen ja levottomuus yksinollessa. Moni koiranomistaja ei välttämättä tiedä yksinolon haasteista, ennen kuin naapuri ilmoittaa asiasta. Koiran hyvinvoinnin ja naapurisovun kannalta on tärkeää, että ongelmaan puututaan oikeilla keinoin, ammattilaisen opastuksella.

Oletko jo kokeillut erilaisia keinoja, mutta tuloksetta?

Oletko kokeillut tarjota koirallesi tekemistä, johon se ei koskekaan yksinollessaan? Oletko yrittänyt jättää koiraa oven tai portin taakse ja odottaa, että koira hiljenee, jotta pääsisit palkkaamaan koiran? Ehkä kenties olet kokeillut jopa suihkepantaa ääntelyn ennaltaehkäisemiseksi, mutta mikään näistä keinoista ei ole tuottanut apua ongelmaan? Nämä keinot ovat tyypillisiä, joita yksinolo-ongelmien kanssa kokeillaan, mutta useimmalle niistä ei ole apua. Ne yleensä jopa pahentavat ongelmaa. Eroahdistunutta koiraa nimensä mukaisesti ahdistaa omistajasta erossa oleminen, joten on tärkeää että hoidamme oireiden (mm.ääntely, tuhoaminen) sijaan koiran ahdistusta, jolla saamme oireetkin poistumaan. Verkkokurssilla saat ammattilaisen tarjomat vinkit koulutuksen tueksi, joista voitte valita juuri Sinun koirallesi sopivimmat ohjeet.

Yksinolo-ongelmat ovat yksi yleisimmistä koirien käyttäytymisongelmista

Olen koko urani ajan työskennellyt pääosin koirien käyttäytymisongelmien parissa. Lähes kolmasosa asiakkaistani pyytää apua koiran yksinolo-ongelmiin. Eikä ihme, koira on sosiaalinen eläin ja kiintyy usein voimakkaasti ihmisiin. Eroon joutuminen tai yksinjääminen saattaa koiraa pelottaa ja ahdistaa. Mikäli koiraa yksinoleminen ahdistaa on tärkeää, että ongelmaan puututaan oikeilla keinoilla. Auttamalla koiraa ymmärtämään, että yksinjääminen on turvallista ja koira voi levollisin mielin rauhoittua lepäämään yksinolo ajaksi. Verkkokurssilla opit kuinka opettaa koirallesi yksinolemisen taidon ammattilaisen opastuksella.

Eroon yksinolo-ongelmista

Hei, tässä on Grunde. Grunde kärsii yksinolo-ongelmista. Grunde ääntelee, ulvoo ja haukkuu yksin joutuessaan, se kiipeilee pöydillä, repii tavaroita, pyrkii omistajan perään ja on hyvin ahdistunut ja levoton joutuessaan eroon omistajasta. Grunde toimii videoillamme opettajan roolissa, sillä opetusmateriaalimme on kuvattu oikeasti yksinolo-ongelmista kärsineen koiran harjoittelusta kohti parempaa yksinoloa. Tule opettelemaan Grunden avustuksella, miten yksinolosta rakennetaan koiralle koulutusohjelmamme avulla uudenlainen lepoaika ilman ahdistusta.

Grunde

Kenelle verkkokurssi sopii?

 • Koirien omistajille, joilla esiintyy ongelmia yksinolossa.
 • Kouluttajille, jotka haluavat oppia toimimaan yksinolo-ongelmien parissa

Yksinolo-ongelmat ovat häiritseviä niin omistajalle, naapureille kuin itse koirallekin. Siksi on tärkeää, että saat oikeanlaista ja kokonaisvaltaista apua koirasi koulutukseen.

Verkkokurssin sisältö

 • Eroahdistus ja yksinolo-ongelmat luento

  Luento

  41:42

 • Hyvinvointitekijät

  Luento

  35:05

 • Aktivointi ja virikkeistäminen

  Luento

  13:44

 • Näytä kaikki 13 moduulia

Kouluttaja

Emmi Hakio

Koirien käyttäytymisen asiantuntija

Toimin koirien käyttäytymisen asiantuntijana ja olen yli kymmenen vuoden ajan auttanut koiran omistajia erilaisissa koirien käyttäytymishaasteissa, luennoinut ympäri Suomen sekä kouluttanut tuhansia koirakkoja niin arjen taitoihin kuin eri harrastusten pariin. Koulutukseni ja osaamiseni perustuu koirien käyttäytymistieteeseen ja tuoreeseen, tutkittuun tietoon koirien käyttäytymisestä.

Lue lisää

Usein kysyttyä

Eroahdistus koiralla

59 €

Mitä verkkokurssiin sisältyy?

30 päivän tyytyväisyystakuu
13 videomuotoista harjoitusmoduulia
Luento eroahdistuksesta ja syistä eroahdistuksen taustalla
Videoidut ohjeet harjoituksiin eroahdistuksesta kärsineen koiran avustuksella
Keskustelupalstan, jossa jakaa onnistumisiasi ja vinkkejä muiden kanssa
Kouluttajan tuki keskustelupalstalla
Elinikäinen pääsy materiaaliin
Toimii myös mobiilissa

59 €