Kuinka valita hyvä kouluttaja?

Kuinka valita hyvä kouluttaja?

Moni minulle asiakkaaksi tullut koiran omistaja huokaisee helpotuksesta koulutuksen jälkeen. Ei siksi, että harjoittelu olisi rankkaa vaan siksi, että taakka hartioilta usein laskee. Usein koiran omistaja saattaa miettiä, että pidetäänkö häntä huonona koiranomistajana, jos hakeutuu koirakouluttajalle?

Ei. Emme arvostele koirankoulutustaitojasi vaan kiinnitämme huomiota oleelliseen, eli siihen miten voimme taitojasi parantaa ja opettaa sinua kouluttamaan koiraasi oikealla tavalla ja saada apua koiran käyttäytymisen muuttamiseen.

Itseoppineet taitajat

Moni koirakouluttaja on törmännyt tilanteeseen, jossa omistaja sanoo, ” tunnen koirani paremmin kuin muut ja tiedän, kuinka sitä tulee kouluttaa”. Kyllä, koiran kanssa eläessä pystyt seuraamaan sen käytöstä päivittäin, mutta helposti sitä sokeutuu koiran käytökselle ja alkaa inhimillistää sen käytöksen syitä. Varsinkin, jos olet harrastanut koirien kanssa vuosikymmeniä ja et ole seurannut koira-alan kehitystä viime vuosikymmenen aikana. Monilla koiranomistajilla on pitkä kokemus koirista, mutta ammattitaitoisilla kouluttajilla on paljon tietoa ja taitoa koirien käyttäytymisestä ja oppimispsykologiasta, jonka eteen he ovat tehneet paljon työtä hankkiakseen ammattitaidon koirien kanssa työskentelyyn. On eri asia hankkia tietoa lukemalla netistä ja kirjoista ohjeita, kuin saada koulutus koiran käyttäytymistieteeseen varsinkin, jos kyse on koirien käytösongelmista.

Apukeinot vs. ammattilainen

Rakentaaksesi koirasi kanssa hyvän suhteen ja saadaksesi koulutettua koirastasi tasapainoisen yksilön, varsinkin jos koirallasi ilmenee erilaisia käytösongelmia, tarvitaan siihen usein ammattitaitoisen kouluttajan apua. Usein tulee varmasti mietittyä, käytänkö rahani oikein, jos sijoitan hyvään kouluttajaan vai käyttäisinkö rahat sittenkin apuvälineisiin tai koiran tarvikkeisiin. Ammattitaitoiseen kouluttajaan sijoittaminen auttaa saamaan pitkäaikaisia tuloksia koirien käyttäytymisongelmien kanssa. Hyvään kouluttajaan sijoittaminen varsinkin koiran pentuaikana, säästää omistajalta vaivaa, aikaa ja rahaa myöhemmin.

Kun tarvitset apua koirasi koulutukseen

1. Tarvitsetko henkilökohtaista kouluttajan apua?

Ensinnäkin selvitä tarvitsetko kouluttajan apua. Ensimmäisenä sinun tulee miettiä, selviätkö koirasi kanssa ja osaatko itse sitä kouluttaa. Internet on täynnä ohjeita koiran koulutukseen, mutta sitä viidakkoa on usein vaikeaa tulkita. Ohjeita on moneen lähtöön ja niistä pitäisi valita itselle sopivat menetelmät. Meillä Dogiolla tarjoamme vaihtoehdon myös tähän. Luennoiltamme ja verkkokursseiltamme saat paljon tietoa koiran kouluttamiseen, joten sinun ei välttämättä tarvitse hakeutua kouluttajalle. Luennoilta tai verkkokursseilta saamillasi ohjeilla, voit saada koulutettua koiraasi oikeaan suuntaan.

2.Miten valita oikea kouluttaja?

Mikäli tunnet tarvetta hakeutua koirakouluttajalle, ota selvää paikkakuntasi tarjonnasta ja kouluttajan taustoista. Oikeanlaisen koirankouluttajan valitseminen ei ole helppoa. Markkinoilla on tarjontaa hyvinkin laajasti. On paljon itseoppineita kouluttajia, vanhaan koulukuntaan kuuluvia kouluttajia, jotka uskovat nykypäivänäkin vielä laumanjohtaja yms. teorioihin (jotka ovat kumottu jo aikapäiviä sitten) ja sitten nykyaikaisia metodeja opiskelleita positiiviseen kouluttamiseen ja käyttäytymistieteeseen perustuvien koulutusmenetelmien käyttäjiä, joilla on laajaa tuntemusta eläinten käyttäytymistieteestä ja oppismispsykologiasta. Vääränlaisen kouluttajan valinnalla voi olla koirallesi jopa haitallisia vaikutuksia, joten valitse kouluttajasi tarkoin. Meiltä Dogiolta saat koulutusapua myös verkon välityksellä. Verkkoklinikkamme auttaa Sinua ja koiraasi sijainnista huolimatta.

Vinkkejä, miten löydät hyvän kouluttajan

  • Kouluttaja käyttää positiivisia koulutusmetodeja ja ymmärtää koirien käyttäytymistä, oppimispsykologiaa ja koirien elekieltä.
  • Ei käytä pelkoa aiheuttavia tai fyysistä rankaisua sisältäviä koulutusmetodeja
  • Ei perusta tietoaan dominanssi- tai johtajuusteorioihin, laumahierarkiaan tai muihin tieteellisesti vääriin todistettuihin metodeihin.
  • Kouluttaa ensisijaisesti ihmisiä, ei koiria. Omistajan kouluttaminen on tärkeintä koulutuksessa.
  • Myös koko perhe voi osallistua koulutukseen
  • Hyvät asiakaspalvelutaidot
  • Selvittää koirasi taustat ennen koulutuksen alkua ja kyselee koirastasi. -
  • Osaa myös tarpeen tullen ohjata koirasi hoitoon mm. eläinlääkärille

Hanki apua haasteisiinAjoissa

Koiraterapeutti toimii perheessä koiran ja ihmisten välisenä tulkkina. Mikäli omat taidot eivät riitä, voit antaa kouluttajan kouluttaa koiraasi. Koulutus tapahtuu läsnäollessanne yhdessä sovituin säännöin. Ammattilaisen kouluttaessa koulutus etenee yleensä nopeammin.

Varaa heti