Dogio Logo Mobile

Pentutestaus

Ammattilaisen tekemä pentutestaus

Ammattilaisen tekemä pentutestaus

Pentutestin tarkoituksena on auttaa kasvattajaa tai ostajaa valitsemaan parhaiten luonnettaan vastaavan pennun. Pentutesti on tarkoitettu kasvattajan tueksi, jotta pennulle löytyisi parhain mahdollinen koti.
Pentutesti

Testin aikana seurataan, miten pentu suhtautuu erilaisiin tilanteisiin, käsittelyyn ja ääniin. Hyvin tärkeää on tarkkailla pennun palautumista, kun se kohtaa uusia, ehkä jännittäviäkin tilanteita.

Varaa testaus ajoissa

Teen pentutestejä ympäri Suomen, mutta pääsääntöisesti PK-seudulla ja Pirkanmaalla. Varaathan testin hyvissä ajoin. Mielellään heti, kun pennut syntyvät.

Testausmenetelmä

Tekemäni testi on sovellettu ja muokattu versio Campbellin testistä, englantilaisten työkoirien testistä, tanskalaisesta pentutestistä ja opaskoirakoulun pentutestistä. Jokainen pentu saa oman kirjallisen testipaperin eri osa-alueista ja tuloksista.

Pentutestaus kasvattajille

Tarvitsetko ohjelmaa kasvattipäivääsi? Kysy vaihtoehtoja ja pyydä tarjous.

Usein kysyttyä

Pitääkö testi tehdä koko pentueelle?

Pentutestauksia tehdään yleensä koko pentueelle. Kasvattajan on tällöin helpompi jakaa pennut sopiville ostajille, kun tiedetään mikä pennuista on rohkein, arin, uteliain, toimintakykyisin, taistelutahtoisin, aktiivisin, avoimin, kontaktihakuisin, herkin jne. Mutta on myös pennunostajia, jotka haluavat testauttaa pentueesta muutaman pennun löytääkseen sopivimman yksilön.

Miksi pentutestaus?

Testin tarkoituksena on auttaa kasvattajaa tai ostajaa valitsemaan parhaiten luonnettaan vastaavan pennun. Koiran elämäntapa ja kasvatus kuitenkin muuttaa yksilön käyttäytymistä. Testin tarkoitus onkin kertoa pennun sen hetkisestä tilasta ja antaa suuntaa siitä, mihin koiran luonteella on taipumus kehittyä. Pentu tarvitsee paljon sosiaalistamista ja oikeudenmukaista kasvatusta tullakseen tasapainoiseksi koiraksi.

Selvitä pentujesi todellinen luonne.Varaa aikasi ajoissa.

Varaathan testin hyvissä ajoin. Mielellään heti, kun pennut syntyvät.

Varaa aika